Τετάρτη, Μαΐου 25, 2011

Ψυχολογική καταστροφή!

Ίσως ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα της εποχής μας είναι η εξέλιξη της κοινωνίας και της νέας γενιάς που κατά μεγάλο βαθμό έχει αλλοιωθεί,ως προς την κριτική σκέψη,την διανοητική ικανότητα και την βαθύτερη αγάπη προς το καλύτερο.Δηλαδή,θα λέγαμε ότι μέσω των προβλημάτων που (προ)υπάρχουν και λόγω διάφορων κομματικών και ψηφοθηρικών τεράτων που κυκλοφορούν εκεί έξω,οι άνθρωποι και συγκεκριμένα η νεολαία (η γενιά μας δηλαδή,η τρυφερή,εύκολα επηρεαζόμενη ηλικία από 14-18),καθημερινά αλλοτροιώνεται χωρίς βέβαια οι ίδιοι να το καταλαβαίνουν.

Από την άλλη,θα λέγατε ποιος ο λόγος για τον παραπάνω ''παραπλανητικό'' τίτλο.Το αίτιο για αυτό τον χαρακτηρισμό είναι η αναφορά μου επάνω στα νέα παιδιά που σε καθημερινή βάση χάνουν τα συναισθήματα όμως τον πατριωτισμό,το σεβασμό ή ακόμα και τις διάφορες αρετές όπως για παράδειγμα είναι η ελευθερία,το ανθρώπινο δικαίωμα..Όλα αυτά δεν παύουν να αποτελούν αξίες τις οποίες κάποιος πρέπει να έχει αλλά οι κοινωνικοί φορείς δεν προσφέρουν στο άτομο.Γιατί?Επειδή δυστυχώς,η προπαγάνδα προϋποθέτει πλύση εγκεφάλου του ατόμου,η κοινωνία προωθεί και πουλάει πρότυπα έτσι ώστε να δημιουργήσει ένα κλίμα ελέγχου και όχι μία κοινωνία στην οποία ο άνθρωπος θα μπορεί να αισθάνεται ψυχολογικά αλλά και σωματικά ασφαλής.

Όμως,ποιος είναι ο λόγος να καταφεύγω σε μία μακροσκελή ανάρτηση όταν οι πολιτικές μου απόψεις είναι για 'σας απλώς λέξεις γραμμένες από έναν τόσο ασήμαντο άνθρωπο.Αφού έχουμε μπει τόσο βαθιά στο πρόβλημα,το μόνο που ελπίζω είναι εσείς,η νέα γενιά,να πολιτικοποιηθείτε,να διευρύνετε πνευματικά τους ορίζοντες σας και να δημιουργήσετε ένα μέλλον καλύτερο για όλους.

Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια οπότε θα κλείσω την ανάρτηση με αυτό το σύντομο,
δικό μου συμπέρασμα : <<Η μουσική είναι συναίσθημα και το συναίσθημα ένα μεγάλο μέρος του ατόμου.Αν τους αφήσουμε να διαλέγουν την μουσική μας,ουσιαστικά κυριεύουν το εγώ μας.>>


1 σχόλιο:

  1. τώρα πέρα απο την πλάκα... υπάρχει έλληνας(νεας ηλικίας) που δεν έχει ακούσει αυτό το κομμάτι? Βέβαια, ειναι γαμάτο κομματι και όσοι δεν το έχουν ακούσει να το ακούσουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή